zondag 17 juni 2012

Eerste dag in Club Med Sinai Bay

Avond in Sinai Bay

De dag van vertrek ben ik al om 3u wakker. Ik besluit een badje te nemen en maak van de gelegenheid gebruik om mij helemaal te scrubben. Niet dat ik zo'n fervente scrubber ben, maar het potje dat al maanden in de badkamer staat, kan ik nu eindelijk gebruiken: ik heb overschot van tijd, en het idee dat mijn (toekomstige) bruingebrande huid langer houdt, geeft de doorslag. Heerlijk zo om 3u in je bad zitten...
Ik herschik nadien de valiezen, dek de tafel voor de achterblijvers en schrijf nog een kattebelletje voor de kinderen. Om 6u30 worden we door een vriend naar de luchthaven gebracht. De sfeer in de wagen is uitgelaten en onze chauffeur had maar wat graag mee gegaan. In Zaventem zelf krijg ik even het gevoel weer huiswaarts te moeten keren. Mijn wederhelft ziet een vlucht niet zitten, vliegangst!
Hij zet door en na een letterlijk turbulente vlucht (redelijk wat luchtzakken omwille van de warmtebellen) zetten we voet aan grond in Taba. De crew aan boord was uiterst professioneel, kinderen kregen een presentje bij aankomst, warme maaltijd en tot slot drank werd overvloedig aangeboden.
Na de paspoortcontrole (je kan perfect zonder paspoort reizen, de formaliteiten zijn even snel rond dan met een paspoort) gaan we per bus naar Sinai Bay. Na een rit van 40 minuten arriveren we in het resort. Wat opvalt is het grillig karakter van de omgeving. Grillig in de zin van: rotsachtig, met een strand vol donkerroos zand. We worden opgewacht door G.O.'s in zwart/witte kleding en krijgen een verfrissend doekje, een gedroogde abrikoos en ijsthee.
Onze valiezen worden naar de kamer gebracht en we kunnen gaan lunchen in het hoofdrestaurant.
Ondertussen brengen we onze internetverbinding in orde en skypen, zonder problemen naar huis.
Tip: voor de gasten die een laptop hebben, breng ook een netwerkkabel mee. WIFI is beschikbaar in bepaalde zones van het resort maar de ontvangst is niet altijd optimaal.
Het eten is subliem. Keuze te over! Pasta's, visgerechten, groenten, fruit, desserts,...
Je kan buiten eten maar een temperatuur van meer dan 40°C doet ons besluiten de airco op te zoeken.
In de namiddag duiken we in het 'stille zwembad', één van de zes zwembaden in het resort.
Sowiso valt de rust in het Clubdorp op. Slechts een kleine 50% van het resort is volboekt. Geen gevecht voor een ligzetel aan het zwembad of aan de zee...
We hebben een ruime kamer met aparte douche en apart toilet. We hebben zeezicht (al liggen we vrij achteraan gelegen). Mooi!
Om 19u30 krijgen we een introductie van Sofie (Receptie). In het nederlands wordt ons uitgelegd wat de mogelijkheden zijn om te sporten, te eten, en de openingstijden worden meegedeeld. Omwille van de wissel op zaterdag (mensen komen aan en mensen vertrekken) zijn de activiteiten eerder beperkt maar vanaf vandaag zou alles voor de volle 100% actief moeten zijn. Voor diegene die willen snorkelen is het absoluut niet nodig snorkelmateriaal aan te schaffen of mee te sleuren. Je kan dit immers gratis verkrijgen. Excursies buiten de Sinai zijn tijdelijk niet beschikbaar omwille van veiligheidsoverwegingen.
Daarna krijgen we info van Jennifer en Bert met de boodschap vooral veel te genieten en onze blogs optimaal te gebruiken om de info te delen.
Voila, dat is met deze gebeurd. Nu douchen en gaan ontbijten....Tot snel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten