maandag 25 juni 2012

Ontbijt in Sinai Bay

Ontbijt in restaurant L'Aquaba

Zoals reeds meermaals vermeld is het eten in Sinai Bay van hoogstaande kwaliteit.
Ook over het ontbijt valt hierover niet te discussiëren: dat is van een hoog niveau en keuze te over.
Ofwel eet je airconditioned binnen ofwel kies je ervoor de warmte te trotseren en eet je buiten op 1 van de terrassen. Voor het ontbijt kozen we meestal voor het eerste. We hebben in restaurant L'Aquaba alle hoeken van het restaurant gezien en in elke hoek valt wel iets nieuws te bespeuren: een mooie luster, rinkelende belletjes aan de lampen, een mooi zicht op het strand en de catamarans, mooie decoratie,...
In de ontvangstzaal staan de buffetten rijkelijk uitgestald en een chef bakt pannenkoeken à volonté, een andere maakt een omelet of roerei naar keuze (met ham, ui, kaas, paprika,...). Daarnaast is eveneens een babycorner en een dieethoek voorzien. Fruit, brood, stokbroden (in alle maten, smaken en gewichten), alsook koffiekoeken en croissants zijn uiterst vers te verkrijgen. En niet te missen: het vers geperst vruchtensap.
In de eetzaal zelf wordt koffie of thee aangeboden en kan je een keuze maken uit een tafeltje van 2, 4, 6 of 8 personen. Meestal aten we op ons gemakske met ons tweetjes. Dat ontbijten is ons niet steeds gelukt zelfs. Het restaurant is geopend tot 10u30, wat zeer ruim is maar het geslenter en getreuzel in de ochtend zorgde er soms zelfs voor dat we later op het appèl verschenen.
Maar niet getreurd, ook voor eventuele langslapers is aan alles gedacht. Aan de kleine bar achter het grote zwembad kan je nog een klein ontbijt nuttigen, in de zon en al relaxend in grote kuipzetels of aan een rond tafeltje. Hier hebben we geen gebruik van gemaakt in de wetenschap dat de lunch 's middags onze honger met gemak kon doen stillen.
Toen ik deze ochtend op weg naar het werk nog snel een boterham naar binnen stop en nadien aan mijn bureel nog een potje joghurt binnensmikkel, dwalen mijn gedachten af naar het ontbijt in Sinai Bay, met zicht op de Rode Zee. Achteroverleunend, zonnebril op en kijkend naar wat de dag ons zal brengen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten